mandag den 17. september 2012

Macaroons

Efter at have set den store bagedyst dr1, fik jeg lyst til at afprøve mine evner på macaroons :)
Det blev til lyserøde macaroons med mørk- og hvid chokoladeganache
 
De sprækkede en smule i overfladen, men pyt, de smagte fantastisk :)
 
 
Macaroons
(opskriften giver ca. 60 stk., der er 4 cm. i diameter)
Ingredienser:
200 g. æggehvider
250 g. flormelis  
250 g. smuttede mandler 
250 g. sukker    
70 g. vand   
evt. lidt pasta- eller pulverfarve
Fremgangsmåde:

1) Mandler og flormelis males helt fint i en blender og sigtes ned i en skål. Eventuelle klumper skal blendes igen. 2) Kom den ene portion æggehvider på 50 g. i skålen. Vent med at røre rundt. Tilsæt farve, og sæt skålen til side til senere. 3) Den anden portion æggehvider kommes i en skål. Sørg for at have din elpisker klar ved siden af. Vent med at piske - det skal bare være klar til lidt senere.        4) Vand og sukker kommes i en tykbundet gryde over medium varme og der monteres et sukkertermometer. Bring blandingen i kog. Rør ikke rundt i siruppen, da der ellers kan dannes krystaller. 5) Når boblerne begynder at dannes i gryden, startes piskningen af æggehviderne med elpiskeren. Pisk hviderne stive. Det tager ca. 3 minutter. 6) Når sukkerblandingen når 118 grader (det skulle være samtidig med at æggehviderne er klar) fjernes gryden fra varmen. Mens mixeren kører på max hældes siruppen ned i hviderne. Sørg for at hælde langs siden af skålen. 7) Fortsæt med at piske æggemassen ved medium hastighed indtil massen er kølet ned til kropstemperatur. Den færdigt piskede æggemasse skal være stiv og meget skinnende. 8) Med en dejskraber foldes 1/3 af æggehvidemassen ind i mandel-blandingen. Bland kraftigt for at få evt. farve fordelt til massen er sej og blød. Fold nu resten af æggemassen ad 2 omgange. Fold blidt men grundigt indtil blandingen er blød og godt blandet. Dejen skal være meget tyk, flyde langsomt og må ikke være løbende. 9) Kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl på 1 cm. monteret. På nogle stykker papir tegnes cirkler på 4 cm (svarer til et fyrfadslys) med 2,5 cm's mellemrum. Disse papirer lægges nu under bagepapiret, og mandelmassen sprøjtes ud indenfor cirklerne. Når der tylles, så gør det hurtigt, vertikalt og skær hurtigt massen over, inden tyllen flyttes til den næste cirkel. 10) Bank bagepladerne mod bordpladen for at fjerne luftbobler fra de tyllede macaroons. De vil flyde en lille smule ud, når der bankes.  11) Nu skal de lufttørre i ca. 1 time, indtil der kan mærkes på dem med fingeren uden at dejen hænger fast. 12) Bages 15 minutter ved 150 grader varmluft.                        13) Bagepapiret løftes af bagepladen. Lad de bagte macaroons køle helt af inden de fjernes fra papiret.

Chokoladeganache til fyld
Ingredienser:
100 g. mørk hakket chokolade eller hvid chokolade
80 ml. piskefløde
20 g. smør ved stuetemperatur
Fremgangsmåde:
1) Kom chokoladen i en skål. Varm fløde og havtorn til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå 15 sekunder og rør dernæst rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme. 2) Sæt ganachen på køl mindst 1 time før den bruges til fyld i macaroons.       3) Sprøjt ganachen ud i en cirkel i den nederste macaroons periferi.
Afslutningsvis dryssede jeg lidt revet chokolade over dem i æsken :)
Opskriften har jeg fundet her


 
Og til sidst blev de lagt i en lille æske og pakket fint ind med en smuk rose og vupti, en lækker værtindegave :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar