lørdag den 22. september 2012

Hytteostboller

Hytteostboller

Du skal bruge:

1½ dl lunkent vand
30 g gær
1 tsk sukker
1 knsp. salt
300 g hytteost
50 g margarine
50 g tranebær
50 g solsikkekerner
300 g mel + lidt mel til at forme bollerne med.

Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt margarinen og køl af (jeg bruger flydende margarine) Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, sukker, margarine og hytteost. Bland mel, tranebær og solsikkekerner i dejen. den skal være klæbrig. Lad dejen hæve i en ½ time, gerne længere.
Deles i 9 stykker og trilles til boller (hav lidt mel ved siden af til at dyppe hver dejklump i, så fedter det ikke lige så meget når du triller dem) Sæt bollerne på en plade og lad dem efterhæve ½ time.
Bages i 20-25 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar